sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Leikattu Doris

Heti alkuun sanottakoon, että äiti vasta leikittelee otsikon ajatuksella. Tai uhkailee sillä mäyräkoiraneitiä, jos tämä heittäytyy hankalaksi. 

Iskä ja äiti ovat tosiaan miettineet Doriksen leikkauttamista. Takana on vasta kahdet juoksut ja molemmilla kerroilla perään myös valeraskaudet. Ensin aina kärsitään juoksut ja jälkijuoksut, sitten vielä kärvistellään valeraskauden kourissa. Viimeksi juoksut alkoivat helmikuussa ja täysin normaaliksi (ärsyttäväksi ja hankalaksi itsekseen) valeraskauden jälkeen Doris palautui vasta kesäkuun puolella. Koiran kiusaamista, varsinkin kun äiti on jo lähes kokonaan hylännyt pentuhaaveet (kiitos vaan medialle, joka kirjoittaa joka päivä koirista/muista eläimistä, jotka ovat joutuneet ties minkälaisiin käsiin :< ). Iskä on ehdottomasti leikkauksen puolella, sillä silloin katoaa se pieni mahdollisuus siitä, että äiti kuitenkin päättäisi pennuttaa Dodon ja tästä luonnollisena seurauksena sitten pitää koko katraan itsellään ;) Äiti ei ymmärrä iskän logiikkaa, jonka mukaan yksi mäyräkoira ei ole sama kuin kymmenen mäyräkoiraa. Miten niin muka ei ole? 

Eniten äitiä kuitenkin jänskättää se, mitä leikkaus tekee Dodolle. Muuttuuko draamaileva kuningatar tylsäksi (ja ehkä jopa helpoksi) ja tasapaksuksi myös luonteeltaan? Katoaako kaikki söpö leikkimielisyys ja pentumaisuus leikkauksen mukana? Muuttuuko koiran luonne leikkauksen myötä?

5 kommenttia:

 1. Jestas sentään, mä jo luulin että nyt se on mennyt leikkauttamaan Dorren kysymättä meiltä mitään ;DDD Mutta tää olikin vaan jossittelua. Huh!

  Itse asiassa Ellillä on samat vaivat, ja yksin, ilman isännän mietintämyssyä, oon pähkäillyt tuota leikkausasiaa. Korkeintaan oon isännälle heittänyt kommentin "tarttiskohan se leikata?", johon en saanut mitään vastausta. Ellillähän oli kans ainakin viimeks valeraskaus, saattoi olla eka kerrallakin. Todella rasittavaa, kun koiraa ei huvita oikeastaan mikään. En tiedä pitäiskö tosissaan ruveta isännälle tarjoamaan tuota koiran leikkausasiaa paremmin. Onko mitään hajua paljonko tuollainen leikkaus tulisi suunnilleen maksamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tekisi mitään noin radikaalia ilman lukijoiden mielipidettä ;)

   Tuo sama "haluttomuus" meilläkin mahdollisen leikkauksen taustalla. Juoksutkaan eivät mitään herkkua ole, kun joutuu eristyksiin koirapuistosta jne., mutta surkeaa katseltavaa on tuo valeraskauskin :( Dodo vain nukkuu/mököttää pedissään, eikä innostu mistään. Juuri ja juuri lähtee pissalle ulos. Jos leikkaisi, saisi koiran "pelastettua" sekä juoksuilta että valeraskauksilta - kaksi kärpästä yhdellä iskulla (?) ;)

   Poista
 2. Minun mielestäni kaikki koirat, jotka olen nähnyt ja jotka on leikattu ovat olleet jotenkin vaisumpia. Voi olla, että tämä on ihan väärä termi ja voi olla, että niiden koirien käytös ei suhteessa omistajiin muutu tippaakaan. Ainakin niiden koirien käytös muuttuu toisia koiria kohtaan. Ne leikatut koirat eivät ole toisista koirista kamalan paljon kiinnostuneita ja toisaalta joskus se on hyväkin asia. Tässä suhteellisen lähistöllä = muutaman kilometrin säteellä on neljä leikattua koiraa, kolme urosta ja yksi naaras ja täytyy sanoa, että kun ne tulevat vastaan niin tiedän ainakin, ettei mitään "kauhukohtaamisia" saada aikaiseksi. Ossiahan ei ole leikattu. Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin unohtui ja tämäkin on ihan mielipidejuttu, ilman faktatietoja. Voi olla, että sen leikkauksen aiheuttama muutos on sitä suurempi, mitä nuorempana koira leikataan. Ihan varmasti kannattaa konsultoida ell:iä.

   Poista
  2. Tuota juuri pelkäänkin, että Dodosta tulisi jotenkin vaisu ja mitäänsanomaton. En haluaisi että sen leikkisyys ja koko maailmaa syleilevä rakkaustulva katoaisivat :( Kuitenkin niin sosiaalinen ja iloinen neiti :)

   Poista