keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Idioottien kuningatar

Doris haluaa heti alkuun tähdentää, että otsikolla viitataan ehdottomasti tällä(kin) kertaa äitiin, eikä suinkaan pienen pieneen mäyrälapseen. Äiti ja äitin epämääräiset älynväläykset ovat nimittäin jälleen aiheuttaneet ylimääräisiä sydämentykytyksiä niin neli- kuin kaksijalkaisellekin väelle. Ja mitä äiti on sitten tällä kertaa keksinyt? No näyttelytpä tietenkin. Sunnuntaina. Enää ei voi perääntyä.

Doris on ilmaissut mielipiteensä koko touhuun varsin selvästi: kyljelleen heittäytymistä kävelyharjoituksissa, istuskelua "esittelypöydällä"... 

Vasta eilen äitikin tajusi, ettei ymmärrä näyttelyistä mitään! Onko mittaus kaikille mäyräkoirille pakollinen? Haittaako, jos mäyräneiti ravaamisen sijaan laukkaakin kehää ympäri? Tai vaihtoehtoisesti heittäytyy dramaattisesti kyljelleen? Entä kelpaako näyttelyissä tavallinen ohut musta nahkahihna ja -panta? Vai pitääkö olla sellainen kunnollinen (, jonka Doris Katujyrä saa hetkessä poikki)? 

Vinkkejä, neuvoja ja apua kiitos!!

3 kommenttia:

 1. Normaalikokoisia ei mitata. Laukka voi näyttää ehkä hassulta, mutta se ei varmaan ole niin kamalaa. Kyljelle heittäytyminen taas... :D Näyttelyissä kuuluisi kai olla näyttelyhihna eli sellainen pelkka hihna, jonka toisen pään lenkkiä saa säädettyä kaulapannaksi. Kaikilla tuntuu näyttelyssä olvan sellainen, en tiedä onko pakollista ja saisiko mennä pannalla ja hihnallakin.

  VastaaPoista
 2. Mielestäni kaikki mäykyt tulee mitata väh. 15kk iässä (voihan normikokoisista vanhemmista tulla kääpiö ja toisinpäin). Jos kuitenkin rinnanympärys selvästi on isompi kuin 35cm ja paino on 9-10kg kieppeillä, niin se on siinä ja tuossa kannattaako edes mitata koska on selvä normi :)

  Kehässä tulee ravata. Tuomari arvostelee koiran liikkeet ravissa eli laukka on huono asia. Jos laukka nousee, niin se on yleensä merkki siitä että menet liian lujaa -> hidasta ja korjaa raville. Kehässä saa käyttää makupaloja, eli niitä kannattaa ottaa mukaan. Jos koira kellahtaa kylelleen niin äkkiä vain korjaa/houkuttelee liikkeelle :D

  Näyttelyissä kehässä remmin tulee olla mahd. huomaamaton eli en lähtisi nahkahihnalla+nahkapannalla esittämään. Näyttelyremmejäkin on paljon eri vahvuisia enkä usko että Doris niitä rikki saa, kun ottaa tarpeeksi tukevan. :-)
  Muista ottaa numerolapulle esim. Hakaneula, jotta saat sen laitettua paidanhelmaan/hihaan. Ja pyyhe koiralle, jotta sillä saa pyyhkäistyä pölyt/hilseet/irtokarvat pois ennen kehää! :)

  Tsemppiä kehään, hyvin se menee! Treeniä vaan juoksemiseen ja seisomiseen vaikka juuri namin kanssa.

  Itsekin menen taas kahden mäykyn voimin koiranäyttelyyn tulevana viikonloppuna, toivokaamme siis menestystä!

  VastaaPoista
 3. Samaa olen mieki miettiny. Onneksi Ettaa ei vaikuta näyttelyihin viiä, kun jalka on niin ruma ja koira ontuu :D Jalkaa siis leikattu 6kk ikäsenä, eikä koiraa voi jalostuksellisiin hommiin käyttää (enkä kyllä haluaiskaan). Eläinlääkäri jaksaa aina muistuttaa kuinka on rumat jalat ja kuinka Etasta ei näyttelymissiä tule :D

  VastaaPoista