perjantai 16. syyskuuta 2011

Kurssikamat kasaan!

Tänään se sitten alkaa, luotettava luoksetulo -kurssi. Äitiä jännittää, Dorista ei lainkaan. Äiti hääräilee ja pakkaa kassia (jo kolmatta kertaa) samalla kun Doris vetelee sikeitä korissaan. 


Äiti on kerrankin ollut itselleen armollinen, eikä ole asettanut kovin suuria tavoitteita kurssin suhteen. "Jos nyt kerran edes tulisi edes tänne päin". Kurssikertoja on kolme (1h/krt), mikä on äidin mielestä juuri sopiva määrä. Eipähän tarvitse nolata itseään esimerkiksi kymmenellä kerralla ;) Doris toki poukkoilisi (tai vastaavasti raahautuisi) hihnan perässä mielellään useammankin kerran. Neiti on jo suunnitellut hurmaavansa kouluttajan lisäksi myös kaikki karvaiset ja karvattomat kurssilaiset. Eihän kukaan voi vastustaa pientä nappisilmäistä mäyräkoiraa? Eikä kukaan varsinkaan voi torua/moittia/komennella suloista silkkiturkkia? Sitä äitikin toivoo..


Lähtökohdat kurssille ovat siis hieman erilaiset: Doris etsii elämäänsä lisää ystäviä, nuuskuttelijoita ja rapsuttelijoita kun taas äiti toivoo (hiljaa mielessään), ettei joutuisi kurssin jälkeen enää vaanimaan pänkkäpäistä koiralastaan koirapuistossa..


Nyt äiti palaa (neljännen kerran) vielä tarkistamaan, onko kassissa kaikki tarvittava iltaa varten. Kouluttajalta tullut sähköposti kun näytti kaikessa kauneudessaan tältä:
  • MUKAAN TARVITSET:

   * tavallinen, ei-kiristävä kaulapanta (esim. nahkainen solkipanta ja tavallinen talutin)

   * makupaloiksi keitettyjä lihasuikaleita, keitettyjä sisäelimiä tai pilkottu munakas (hätätilassa voit turvata myös nakkeihin ja juustonpaloihin)

   * koiran lempilelut kuten revityslelu, vinkulelu, pallo

   * koiralle kelin mukaan kunnon takki päälle jo ennen harjoitustunnin alkua. Mieluiten vuorellinen ja vedenpitävä (ehdoton vaatimus harjoittelussa kaikille paitsi kotimaisille ja arktisille pystykorvaroduille sekä vastaavan runsaan pohjavillan omaaville roduille)   * myös retkituolista voi olla omistajalla ulkokurssilla iloa!


5 kommenttia:

 1. Kyl se varmaan kivasti menee, noin niiku mäyräkoiraksi, sano mun koirakoulun kouluttaja :D Jesh!

  VastaaPoista
 2. Myrsky: Hih, hieman samanlaisia kommentteja äitikin sai suhteeni.. ;)

  Paloma: Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Meidän ensimmäisen koirakurssin ensimmäinen kerta oli oikeastaan täysi katastrofi, namitkin olivat aivan vääriä, mutta onneksi tilanne siitä parani :D Mäyräkoira on mäyräkoira, sen ainakin olen kaikkien näiden kurssien jälkeen oppinut ja sen kun sisäistää niin voi pitää hauskaa :) Oliko teillä mukavat treenit? :)

  VastaaPoista
 4. Sunan: Oli juu mukavat treenit! Ohjaajalla itsellään on onneksi mäyris (kaikkien muiden koirien lisäksi), joten ymmärsi tuskani ;D Kommentit olivatkin sellaisia 'tuo on mäyräkoiranomistajan arkea' ja 'mäyriksen kanssa voi tehdä näin' tai 'tuo on normaalia juuri mäyräkoiralle' :D
  Yllättäen Dodo oli tosiaan kurssin ainoa mäyris :D Kaikki muut oli täydellisiä noutajia tms.. Meidän touhu oli aikamoista säätämistä, mut koitettiin vaan pitää hauskaa :))

  VastaaPoista