keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Punkista asiaa.

Tai lähinnä niiden torjunnasta! Eli nyt kaipailisin muiden vinkkejä/neuvoja siihen, miten noilta pirulaisilta säästyy parhaiten. Eli mitä tai minkälaista punkkisuojaa olette käyttäneet? Mielipiteitä punkkipannoista, ihoon hierottavasta aineesta tai muusta?10 kommenttia:

 1. Moikka.

  Suosittelen itse Scalibor-punkkipantaa. Hintaa on noin 23 euroa, saatavana apteekeista. Meidän mäykky on säästynyt punkkien puremilta ton avulla tosi hyvin :) Nyt aiomme itse kokeilla jotain uutta biospotix- punkkipantaa joka huomattavasti halvempi. Epäilyttää kyllä hieman vaihtaa merkkiä kun tuo scalibor on toiminyt viime kesinä niin hyvin.

  VastaaPoista
 2. veera ja kumppanit: Okei! Kiitoksia tiedosta. Täytyykin lähteä heti huomenna metsästämään! Kestääkö yksi panta miten kauan? Ja saako noita ihan apteekista vai miten? :)

  VastaaPoista
 3. Me taas olemme käyttäneet x-spot nimistä "myrkkyä" joka laitetaan pipetillä selkärangan päälle. Sekin on tehonnut hyvin vaikka joka vuosi silti saamme ainakin yhden punkin nyppäistä Ossista. Ei niiltä punkeilta valitettavasti oikein välty täysin vaikka mitä konstia käyttäisi. Terveisin M-L ja Ossi

  VastaaPoista
 4. Marja-Leena: Meillä on noilla hirvi(ö)koirilla käytetty myös tuota myrkkyä! Eipä ole kummallakaan ollut punkkeja :) Tosin vanhempani asustavat alueella, jossa punkkeja ei muutenkaan juuri ole..

  VastaaPoista
 5. Heippa taas :)

  Scalibor panta ihan apteekista ja toihan lupaa sen 5-6kk suojan.

  Me saatiin tänään noi Biospotixin punkkipannat ja Milo ei tykkää siitä yhtään. Menee hinkkaan meidän sänkkyyn sen kanssa. Siinä on niin voimakas haju. Toivottavasti ei tarvi heittää roskiin koko helahoitoo ..

  Niin ja Hurtan sadehuppari on Mustista&Mirristä. Moni nettikauppakin myy. Hinnat noissa 49,95 alkaen. Meillä on Tyynelläkin tuo myös pinkkinä sekä minulla on Hurtan treeniliivi pinkkinä. Sadepäivänä me ei siis jäädä huomaamatta kun pinkkikolmikko liikenteessä :) Mutta siis tosi tyytyväinen olen noihin tuotteisiin. On pitänyt ainakin meidän koirat kuivina vaikka vettä ois tullut reippaamminkin..

  VastaaPoista
 6. Veera: Oukei, höh! Taidetaan kokeilla tuota Marja-Leenan suosittelemaa 'myrkkyä'. En ainakaan muista, että siinä olisi kovinkaan kummoinen haju (liekö ollut ollenkaan?).

  Oukei, Mustiin&Mirriin siis!:) Kiitoksia tiedosta! Saatetaanpa meilläkin samanlainen vaate nähdä pian Dorren päällä;) Muuten, minkä kokoinen teillä on toi sadehuppari?

  VastaaPoista
 7. Täällä suositellaan kans tota punkkipantaa, Scaliboria! Ei punkkeja koko viime vuonna kummassakaan. Antaa suojan 6kk, meillä tehosi siis huhti-toukokuusta lumille saakka!

  Karvan sekaan laitettava "myrkky" ei meillä tehonnut pätkääkään, punkkeja löyty ja se on uusittava aina kuukauden välein. Myös teho heikkenee huomattavasti jos koira en Wesipeto (kuten meidän Mauno) ja ihan vesisateessakin...

  VastaaPoista
 8. Wiivi: Oo, kiitos tiedosta! Meillä tosiaan noi harmaat ei ole mitenkään vesipetoja, eivätkä asu 'punkkimailla', joten en tosiaan tuon 'myrkyn' tehosta ollut ihan satavarma. Mutta jos kokemuksesi on tuo, niin eiköhän mekin sen pannan puolelle kallistuta!:) Dorren uintihaluista en vielä tosin tiedä, mutta jos jo pelkkä vesisade riittää heikentämään sitä myrkkyä, ni en tosiaan tiedä sen tehosta sitten.. :D

  VastaaPoista
 9. Sehän heikkenee vissiin kun koira kastuu -> vesisade.. :/ Mut meillä tosiaankaan se myrkkymömmö ei tehonnut mitään...

  Jaa sitten punkkipanta kokemukset meillekkin! ;) Meidän poitsut sai pannat kaulaan tiistaina... Huh. :-) Vähän hinnakkaampi satsaus (~20e), mutta myrkky maksaa miltei saman verran, kun niitä tuubeja pitää ostaa useampia.. <:

  Voih, Doris on vaan niiin ihana... Mieki haluan nahkamäykyn vielä joskus. Tikrujuovasena ;) Tai.. sit mie otan pitkiksen. Ne on niiiin luttanoita! :D Noh. Samapa tuo. Mäyräkoira <3

  VastaaPoista
 10. Meillepä ei apteekin ihmiset oikein innostuneet tuota punkkipantaa myymään.. ? Siitä lisää seuraavassa postauksessa sitten.

  Hih. Ei kait sillä karvalla ole niin väliä, kunhan se on ihanan kovapäinen mäykky vaan <3 ;)

  VastaaPoista