maanantai 3. joulukuuta 2012

Peurakoira Doris

Sillä aikaa, kun äiti raatoi viikonloppuna töissä ansaitakseen ahneelle mäyräkoiralle murkinarahaa, oli isoisä lähtenyt äidin lähdöstä möksähtäneen mäyräkoiran kanssa peuranruokintapaikalle. "Ihan vaan katselemaan", kuten isoisä asian ilmaisi. Ja voi, miten innoissaan Doris oli ollut! Sieltä se oli bongaillut jäljet lumen alta ja lähtenyt innokkaasti jäljittämään. Pahuksen isoisä kuitenkin toppuutteli hihnan toisessa päässä, ja vaikka Doori kuinka kiskoi ja kiskoi, isoisä ei suostunut lähtemään lumihankeen peurojen perään. Mälsää. Doris olisi varmasti mököttänyt loppuillan, jos olisi täpinöiltään tajunnut ;)

5 kommenttia:

 1. Hehhee, murkinarahaa ;) Meillä isäntä sanoo Ellille töihin lähtiessään että isi menee tienaamaan nyt papanarahaa. Papanoiksi meillä sanotaan koiran kuivamuonaa.

  Vau, Doriksesta vois siis ihan oikeasti tulla metsästäjä-mäyrä. Mikä olisikaan parempi keino kuluttaa makkaroita uumaltaan, kuin tarpoa metsässä peurojen jäljillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin sanotaan kuivamuonaa papanoiksi! Ehkä toi murkinaraha pitää sisällään sitten kaiken kuivamuonasta herkkuihin.. ;)

   Juu, kovasti siitä sellaista koitetaan (isoisän aloitteesta) tehdä! Meidän piti jäljestystä ruveta ihan kunnolla nyt harrastamaan ja treenaamaan, mutta tietysti juuri nyt tuli lunta :/ No, isoisä on luvannut ottaa Doorin peurajahtiin mukaan! :)

   Poista
 2. Meillä Ossi on topakka jäljestäjä - kelpaa niin jäniksen, oravan kuin isompienkin eläinten jäljet ja hajut joita lähdetäänkin häntä vimmatusti heiluen seuraamaan.. ;) Manu osaa erottaa työn ja huvin, ei niin innostu omatoimisesti jäljestämään, mutta odotappa vain kun laitetaan jälkivaljaat niskaan! Ei meinaa perässä pysyä! :D Aura, tämä nuorimmainen, ei vielä ole hokassut alkaa hangelta jälkiä haistamaan, mutta sitäkin enemmän käyttää ilmavainua..... Saa nähdä, kuinka tyttö toimii sitten ensikesänä jälkikokeissa!

  Miksi ihmeessä ette kokeile Doriksen kanssa mejää jos neiti on noin innoissaan ollut? :o

  VastaaPoista
 3. Teilläkin on siis talo täynnä metsästäjiä ;) Ja voi, Aurakin siellä menossa mukana <3

  Doriksen kanssa piti aloittaa mejä-treenit viime vklpna, mutta lunta on täällä tullut (ja tulee edelleen) niin paljon, että päätettiin siirtää niitä keväämmälle.. :// Isoisä (eli mun isä) on kuitenkin luvannut ottaa Doorin mukaan peurajahtiin nyt tässä vielä ennen joulua! :) Saa nähdä, mitä siitä tulee.. :D

  VastaaPoista
 4. Niin sitä pitää Doris! Meillä painetaan välillä (ilmeisesti) vieraiden koirien hajujen perässä hirveällä vauhdilla, nenä maassa melkein kiinni.

  VastaaPoista