torstai 12. heinäkuuta 2012

Iskän hommat ja äidin hommat

Iskän hommat


1. Kynsienleikkuu. Äiti panikoi tästä(kin) niin paljon, että homma on jäänyt iskän vastuulle. Äiti kun näkee sielunsa silmin kivusta kiljuvan mäyräkoiran ja verilammikon tassujen alla.. Jännä, että iskää tai Dorista ei yhtään pelota tai ahdista. Pikku neiti makaa selällään silmät puoliummessa iskän sylissä, samalla kun leikkurit napsivat kynsiä lyhyemmiksi.


2. Aamupissatus. Iskä nyt vaan sattuu nousemaan aikaisemmin. Ja Doriksen riemuksi iskä ei jaksa aamuisin tehdä mitään pitkiä lenkkejä. Eli nopea pissaus ja takaisin lämpimään petiin - sopii hyvin Dodolle!

3. Äijäleikit. Äijäleikit ovat sellaisia hieman rajumpia leikkejä, joita äiti ei vain voi ymmärtää. Niissä lelut yleensä hajoavat ja Doris murisee/haukkuu/pitää muuten outoa ääntä innostuksissaan. Jos Dodo saisi valita, se leikkisi aina vain iskän kanssa! Äidin leikit ovat liian laimeita ja hiljaisia mäyräneidin makuun.

4. Sadepäivien lenkitykset. Dodo ei edes suostu lähtemään äidin kanssa ulos, mikäli sää vaikuttaa yhtään epäilyttävältä (= sataa, tuulee, on liikaa pakkasta, on liian märkää..). Doris tietää, että iskän kanssa ei turhia urheilla, vaan sisälle pääsee heti kun on edes leikkinyt kyykkäävänsä. Äidin kanssa pelkona taas on se, että sateen uhatessa heitetään vain sadetakki päälle ja ulkoillaan enemmänkin.

5. Herkkupalojen jakelu. Tämä homma tosin kuuluu kaikille, jos Doorilta kysytään. Iskän lisäksi herkkujen jakelua harrastavat mm. isovanhemmat (ja ehkä joskus myös äitikin..). Iskä ymmärtää paitsi lyhyiden sadelenkkien myös herkkujen päälle. Mieluiten mäyräkoira jakaa iskän kanssa parit grillimakkarat keittiön puolella heti kun äidin huomio herpaantuu.


Äidin hommat

1. Kouluttaminen. Äiti on se tylsä henkilö Doorin elämässä, joka yrittää pitää pikkukoiran edes jonkinlaisessa ruodussa. Äidin kanssa on pakko mennä kaikkiin outoihin paikkoihin, kuten keskustan ihmisvilinään, juna-asemalle ja talleille. Äiti vaatii aina jotain (niiden harvojen) herkkujen eteen ja lenkilläkin käskee liikkumaan reippaasti eteenpäin.

2. Lenkitys ja koirapuistoilu. Äiti hoitaa pidemmät lenkit (yhdessä Riikan ja Biffin kanssa), satoi tai paistoi. Vaikka mäyris ei aina äidin lenkki-innosta juurikaan pidä, on koirapuistoilu kuitenkin sellainen asia, jota voi harrastaa aina, säässä kuin säässä.

3. Eläinlääkärireissut. Syy, jonka takia Doori vihaa äitiä säännöllisesti. Toki, jos mäyriksellä on joku oikea ja isompi hätä, iskäkin raahataan mukaan.

4. Ruokinta. Äidille kuuluu myös melko usein sen oikean ruuan tarjoilu. Iskä hoitaa ylimääräisen palastelun.

5. Nolot tyttöjen jutut. Tämä pitää sisällään niin pinkit juoksupöksyt kuin pusuttelunkin. Kaiken sellaisen, joka on kovismäyrän (ja ehdottomasti iskän) mielestä välillä äärettömän noloa.


Lyhyesti voisi siis sanoa, että äiskä on se tylsempi osapuoli, jonka kanssa täytyy tehdä jos jonkinlaista epämukavaa asiaa. On eläinlääkäriä ja vesisateen pilaamia lenkkejä. Iskän kanssa taas nautiskellaan niin herkuista kuin lämpimästä sisäilmastakin! 

Mitenkäs muilla, onko selviä isäntien ja emäntien juttuja? :)


10 kommenttia:

 1. Teillä sentään on jonkinlainen työjärjestys. Meillä emännän hommia on mm. kynsienleikkuu, aamulenkitys (aamulla on sopivan viileää näin kesällä), päiväpissatus. Sadepäivinä neiti ei suostu lenkille kenenkään kanssa, silloin riittää kun tekee mahd. nopeasti asiansa ja sitten kiiruusti sisään. Koulutus (se vähäinen), kaikkinainen lenkkeily (ei oo koirapuistoja), ruokinta ja nolot tyttöjen jutut kuuluvat myös äidille.

  Herkkupaloja jakelevat niin iskä kuin äitikin, isoveli tuo joskus tullessaan lurpsun tai pari. Kaikki osallistuvat neidin leikittämiseen, isäntä meillä kuitenkin parhain leikittäjä on. Niin että löytyihän sille isännällekin jotain hommia ;) Ai niin ja iskän kanssa Elli saa olla vapaammin pihalla, äiskä kyttää liikaa tytsin menemisiä ja tulemisia.

  VastaaPoista
 2. Meillä mamma hoitaa kaikki jutut eli Nelli jää paitsi esimerkiksi nuo äijäleikit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta Nellillä onkin ihan superi äiskä :)

   Poista
 3. Meil äippä leikkaa kynnet, mut muuten melko samoilla linjoilla kuin teilläkin. Meijän iskä kyl panikoi herkemmin ku äippä. Iskä on melko hempee...

  VastaaPoista
 4. ihana koira kyllä on! :) aattelin kysyä että kuinka korkea on? (jos mitataan säkä?) ja onko mäyräkoirista isoin, keskikokoinen tai pienin? Jos ymmärsit mitä tarkoitin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Hui, en osaa nyt kyllä yhtään sanoa tuota säkäkorkeutta :o Täytyy mitata heti kun isoisä saapuu lomareissulta ja saan hieman apua tuohon mittaamiseen :D Doris on normaalikokoinen mäyris, eli se kaikkein isoin :) Neiti on muutenkin aika skrode..

   Poista
 5. minulla olisi postausehdotus! Tee postaus miten ruokit dooriksen, kuinka usein ja mitä ruokaa annat, ota vielä vaikka kuvatkin lisäksi :) ja vaikka kerro vielä mistä herkuista prinsessa pitää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea! :) Toteutan heti kun päästään kameran luo Turkuun (eli reilun vkon päästä) ;)

   Poista