lauantai 28. joulukuuta 2013

Se aika vuodesta..

Taasko ne ampuu niitä raketteja?


Tehtävä: Yrittää saada mäyrälapsi feromonpöllyihin ennen ensimmäisenkään raketin räjähtämistä. Tähän mennessä tehtävän suorittaminen on onnistunut kohtuullisesti. Kolmannen päivän iltana Dorre alkaa selvästi olla hieman.. no.. pöllyssä. Tai oikeastaan sitä on vaikea sanoa. Neiti kun nukkuu muutenkin kaiken sen ajan, kun ei ole äidin kiskottavana pihalla tai syö jotain. 

Miten te muut valmistaudutte uuteen vuoteen koiran kanssa? Onko antaa jotain hyviä vinkkejä? Tulossa on ensimmäinen kaupungissa vietetty uusi vuosi, ja äiti on hieman paniikissa. Doriskin varmasti olisi, jos ymmärtäisi, mikä päivä lähestyy uhkaavasti...

(Rakettien ääni saa siis Doriksen rauhattomaksi. Se vaeltelee ees taas ympäri kämppää huolestuneesti ympärilleen vilkuillen. Välillä neiti vetäytyy esimerkiksi sängyn alle, muttei jää ikinä pitkäksi aikaa paikalleen. Näihin "oireisiin" kaipaisimme siis apua tällä kertaa! :D) 

4 kommenttia:

 1. Takku 7,5 kk valmistautuu uuden vuoden juhlintaan sukulaispojan ystävällisellä avustuksella. Eli tänään sain lihapullaa, samalla kun Jaakko-poika heitti kiinarin lähelle. Lisäksi Jaakko ampui neljä kertaa haulikolla. Lihapullat oli ihan turhakkeita, korvakaan ei lotkahtanut. Eli siedätyksellä mennään.

  VastaaPoista
 2. Meillä tytöt ei tuumaa mitään. Sisällä ovat rauhassa. Illansuussa piuhan päässä käyvät pissillä ja loppuaika sisällä :)

  VastaaPoista
 3. Meillä tehdään pitkä lenkki päivällä (kytkettynä kaiken varalta) ja pika pissalla käydään juuri ennen klo 18.00. Sitten vedegään verhot ikkunoihin, laitetaan tv/radio päälle ja touhutaan aktivointipelien kanssa ja otetaan rennosti. Sitten 02.00-03.00 käydään pikapissalla, jotta jaksetaan aamuun saakka. :)

  Jos koira on rauhaton, niin siihen rauhattomuuteen ei kannata mennä mukaan vaan on välittämättä siitä. Näin koiraki huomaa ettei ole mitään epänormaalia. Hiljaiseloa ek kannata alkaa pitää vaan elää ihan normaalisti, kolistella keittiössä tai vaikka imuroida. :D Vessaan moni koira myös rauhottuu, sillä sinne ei pauke ja välke välity niin hyvin. :)

  Muutama tuttu on kokeillut sitä Thundershirtiä koirilleen ja heidän mielestään se oli auttanut levotonta koiraa. Meillä nuo ei välitä raketeista, mutta varoiksi toimitaan aina samalla tavalla, jotteivat alakaa pelkäämään. Välillä saattavat kuunnella, mutta jatkavat sitten touhujaan.

  VastaaPoista
 4. Iines ei onneksi välitä yhtään. Pelkäsin, että sille olisi jäänyt traumat ensimmäisestä uudesta vuodesta, jolloin käytiin pikaisesti kiertämässä kerrostalomme. Juuri kun olimme melkein turvassa, jotkut räjäyttivät ilotulitteita talomme ja viereisen kerrostalon välissä, jossa on todella vähän tilaa. Oikein rinnassa tuntui pamaukset ja kyllä ihmisetkin jo sellaista pelästyivät! Aivan vastuutonta touhua! Iines yritti paeta, mutta sain sen syliini ja kaveri avasi ulko-oven, jotta päästiin pian sisälle. Viime uutena vuotena käytiin ennen kuutta iltalenkillä ja eräässä risteyksessä ammuttiin taas ilotulitteita. Iinestä ei kiinnostanut yhtään ja muutenkin se on onneksi ollut rauhallinen. Toivottavasti teidän uusi vuosi sujuu leppoisasti!

  VastaaPoista