maanantai 27. toukokuuta 2013

Varvassankari

Lauantaina Doriksen aamu alkoi hurrrrrjilla hännänheilutuksilla, sillä isoäiti oli saapunut ihan varta vasten rapsuttamaan unihiekkoja vastaan taistelevaa mäyräkoiraa. Pieni vispilähäntä oli niin innoissaan isoäidin saapumisesta, ettei sitten ihan malttanut kuunnella äidin ohjeita kauniista käytöksestä, odottamisesta ja sisällä pysymisestä. Doris siis ryntäsi kielloista huolimatta ihan pihalle asti ottamaan isoäitiä vastaan.

O hur gick det sen?

Doris rymisteli ritilän päällä ja oli ilmeisesti juuri hyppäämässä isoäitiä vasten, kun tassu (tai tarkemmin varpaat ja kynnet) jäivät ritilään kiinni. Pikku rassu jäi siis oikeasta takajalastaan kiinni. Ja voi sitä sydäntä särkevää uikutusta </3 Kaksijalkaiset tietysti hätääntyivät ja yrittivät epätoivoisesti saada varpaita irti.. 

Kohtaus ei kestänyt kaikkiaan kuin viitisen minuuttia, mutta ne olivat varmasti Doriksen (ja myös äidin!) elämän pisimmät minuutit - jos ei lasketa ruuanodotusta. Ensin tuntui, ettei varpaita ja kynsiä saa millään ritilästä irti. Doriskin alkoi mennä paniikkiin. Äidin mielessä pyörivät jo kuvat palokunnasta irrottamassa (taas jälleen kerran) ongelmiin joutunutta mäyrälasta.. Onneksi, onneksi, varpaat kynsineen irtosivat kuitenkin nätisti - vihdoin ja viimein! Huhhei! Siinä sitten tunnusteltiin ja katseltiin, kaikki näytti hyvältä. Ehjä jalka, ehjä tassu ja ehjät kynnet!

Tapauksen jälkeen Doris tietysti aristi kinttuaan oikeasti. Mutta sitten se tajusi, että hieman jalkaa linkkaamalla saattaisi saada nameja ja sääliä. Doris siis saattoi juosta ympäri asuntoa ihan normaalisti, mutta jos äiti jäi tuijottamaan koipea ("voi ei, sattuukohan siihen kuitenkin?"), Doris hidasti, otti "kostuneet mantelisilmät" -ilmeensä käyttöön ja sirosti nosti oikeaa takajalkaansa ylös, aiai. 

Onneksi tapauksesta selvittiin pelkällä säikähdyksellä! Doris tosin taisi saada pienoisen kolhun suuren suureen egoonsa.. Mitään riskejä ei kuitenkaan haluttu enää ottaa, ja niinpä äiti ja isoäiti suuntasivatkin hetimmiten mattokaupoille! Nyt on koko ritillä peitetty ja Doriksen kintut turvassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti