lauantai 8. syyskuuta 2012

Juoksujen esimainingit

Äiti ja iskä odottavat kovin Doriksen juoksuja alkaviksi. Tai oikeastaan päättyviksi. Niiden jälkeen kun neiti D viedään leikattavaksi (aika varmasti. Ellei äiti sitten jälleen kerran anna tunteidensa viedä ja päätä lykätä leikkausta seuraavien juoksujen jälkeiseen aikaan).

Juoksut selvästi lähenevät ja merkkejä on paljon ilmassa: turvonneet tissit ja alapää, normaalia herkempi (onko se edes mahdollista?) draamakuningatar, jonka takapuolta kukaan ei saa haistella, mutta jolla kuitenkin on oikeus nylkyttää jokaista kaksi- ja nelijalkaista. Tuttua tai tuntematonta. Erikoinen käyttäytyminen ei kuitenkaan rajoitu tähän. Edellä mainittujen seikkojen lisäksi Doris nylkyttää ja repii myös omia tyynyjään ja peittojaan. Tällä hetkellä herkuista kelpaavat vain harvat ja valitut (tietenkin ne rasvaisimmat ja kalleimmat..), muille saatetaan juuri ja juuri vaivautua irvistelemään. Koirapuistossa neiti taas toimittaa puistopoliisin virkaa : muiden koirien leikit on ehdottomasti kielletty (D tunkee leikkivien koiren väliin ja haukkuu taukoamatta), mutta neiti itse saa jahdata/ahdistella/komennella kaikkia. Ja mikäli draamakuningatar itse suostuu leikkimään (mikä tässä vaiheessa, ennen juoksuja, ei ole ollenkaan päivänselvää), ei kellään ole oikeutta puuttua siihen. Koirakaverit ajetaan äänekkäästi ölisten muualle ja äitiä sekä muita ihmisiä juostaan karkuun iloisesti loikkien.

Mäyräkoiraneidin elämä on muutenkin melko rauhatonta hormonien jyllätessä. Tällä hetkellä äidin ja iskän rakas Prinsessa Ruusunen ei nuku juuri ollenkaan: on ehdottomasti parempi vaihtoehto valvoa yötä päivää takaoven luona ja seurata, josko siellä seikkailisi eksynyt unelmien prinssi, joka kiihkoissaan on hukannut reitin etuovelle. 

Muuttuuko muidenkin koirien käytös ennen juoksuja? Miten te kaksijalkaiset kestätte sen sekoamatta? ;)

10 kommenttia:

 1. Meillä ei juoksut vaikuta millään tapaan. Ei koiraan eikä omistajaan :D

  VastaaPoista
 2. Enpäs kestänytkään ja Nelli leikattiin =D

  Noh, Nellillä ei ollut kovin pahat oireet mutta en kestänyt punaisia tippoja joka paikassa. Ja se pehmolelujen hoivailu, huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama meilläkin tosiaan edessä.. Tosin meikäläisen hermojen sijaan suurimpana syynä tosiaan nuo valeraskaudet, jotka tuntuvat aina vaivaavan.. :(

   Meillä D ei ollenkaan hoivaa leluja tai tee pesää. Sen sijaan se vain makaa paikallaan kopassaan, eikä reagoi mihinkään mitenkään :( Surullista katsoa, kun koira menee siihen tilaan.. :( Ja tosiaan näin ennen juoksuja tuo nolo nylkytys ja koirien haukkuminen puistossa.. :D

   Poista
 3. Hyvin rauhallista on. Käytös ei muutu juuri mihinkään ja pitää kiltisti pöksyjä. Kahdet juoksut takana, ainakaan ekoista ei tullut valeraskautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, nauttikaa ja olkaa onnellisia noin "helposta" ja terveestä koirasta!:)

   Poista
 4. Pöksyistä ei tykätä, mutta ruokahalu menee alakuun. Muuten nukutaan ja ollaan suht rauhallisia. Ennen juoksuja pientä levottomuutta ilmassa,mutta muutoin erittäin rauhallisena. Tää neiti saa pitää "vehkeensä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään pöksyistä ei erityisemmin pidetä.. :P Oi, teilläkin hieman helpompaa juoksujen aikaan siis :)

   Poista
 5. Älkää pelotelko...! Mie kohta oottelen uuden tulokkaan juoksuja kauhulla! :D
  T: ekan narttukoiran omistaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei me mitään pelotella :D Dodo nyt on vähän omalaatuinen näiden juoksujen suhteen :P Mut ei kannata pelätä!

   Poista