keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Toivepostaus: Päivä Doriksen matkassa!

8.05 Doris herää iskän herätyskellon pirinään. Pedistä kuuluu loukkaantunutta tuhinaa, sillä yöunet ovat (ilmeisesti) jääneet liian lyhyiksi.
8.15-8.30 Iskä käyttää Doorin nopealla aamupissalla. Ulkona on kylmä ja neiti protestoi tähän pissaamalla keskelle pihaa..
8.32 Iskä sanoo pikaiset heiheit "molemmille tytöille" ja suuntaa töihin. Doris jää odottamaan aamiastaan hivenen loukkaantuneena palvelusväen laiskuudesta.
8.50 Äitikin saadaan hereille ja Doris saa vihdoin ruokansa. Aamiainen sisältää tänään(kin) muroja ja peuraa.8.52 Doris tulee häntä heiluen ilmoittamaan äidille, että ruokakuppi on nyt tyhjä (ja nuoltu kiiltävän puhtaaksi) ja joku herkku pitäisi saada.
8.53 Doris saa mininamin. Voi sitä riemun määrää!
8.55 Doris siirtyy vartiopaikalleen.
8.58 Kuuluu vaimeaa murinaa. Lapset pulkkineen ovat tulleet liian lähelle kuningattaren valtakuntaa. Äiti saa komentaa parikin kertaa ennen kuin neiti rauhoittuu...


9.05 Aika ajoin kuuluu loukkaantunutta puksahtelua: lapset eivät selvästikään tiedä, kenet ovat suututtaneet.
9.23 Doris päättää lopettaa partioinnin ja siirtyä petiinsä nukkumaan (pullean mahansa viereen).
10.45 Pedistä kuuluu ääniä. Mäyräneiti on selvästi peura- tai kissajahdissa..
12.15 Äiti kirjaimellisesti kiskoo Doriksen ylös pedistä. "Koirapuistoon!"-hihkaisu kuitenkin piristää kummasti neitiä, ja koiruus onkin ennen emäntää eteisessä valmiina ulkoilemaan.
12.20-13.30 Koirapuistoilua. Nani tuo Dodolle ylläriksi kaksi kurkkupalloa!! Puistossa on tänään yllättävän paljon porukkaa! Ei puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. Pian Doris kuitenkin muistaa tehtävänsä puistopoliisina ja laittaakin riehujat ojennukseen.  
13.45 Ensi töikseen, heti sisälle päästyään, D ryövää toisen kurkkupallon itselleen.


14.01 "Äiti tuu kattoo, mitä mä tein!"


14.20 Puistoilusta uupunut koiruus mönkii petiinsä patterin viereen nukkumaan..
15.29 Dodo käy vinkumassa tenttiin lukevalta äitiltä huomiota. Kun yritys kuitenkin epäonnistuu, aloittaa mäyräneiti jo perinteeksi muodostuneen kiukuttelun ja draamailun. Kyytiä saavat niin pedin tyynyt ja peitot kuin pehmolelutkin. Ei auta, äiti ei helly. Nokka nirpassa Doris kömpii (riisuttuun) petiinsä nukkumaan.
16.29 D herää murisemaan takapihan vallanneille fasaaneille.
16.45 Iskä tulee kotiin ja siitähän se riemu repeää!
16.50 Iskän naaman pesua, sylissä temppuilua, huomion kerjäämistä... Äiti on auttamattoman ulkopuolinen tässä kuviossa. Äitin kanssa on ollut ihan tylsää, mutta onneksi iskä saapui pelastamaan..
17.30 Iskä ja Doris lähtevät ulos. D liehittelee iskää koko lenkin ajan, eikä muista tehdä tarpeitaan (tämä voi onnistua vain Dorikselta..)
17.32 Äiti laittaa D:n murot likoamaan
18.05 Kaksikko saapuu sisälle ja D laukkaa ruokakupilleen. Sinne on ilmestynyt ruokaa! Koiruus tyhjentää kupin hujauksessa. Vauhdista päätellen edellisestä ruokailusta on (mäyrän mielestä) kulunut ihan liikaa aikaa!
19.30-20.05 Salkkarit. Koko perhe makoilee olkkarissa, D tietenkin parhaalla paikalla (peittäen iskän ja äidin näkyvyyden..).

20.15-20.55 Epämääräistä leikkimistä lattialla iskän kanssa. Koska vain iskä osaa tänään leikkiä oikein. Koska äiti ei antanut huomiota aiemmin päivällä. Koska äiti on pyllystä. Ja iskä vaan paras!21.00-22.00 Mäyrä nauttii elämästään iskän mahan päällä sohvalla. Äitin nyrpeistä ilmeistä ei välitetä! Taitaa iskä heltyä antamaan pari herkkuakin..

22.05-22.33 Vastahakoisesti Doris lähtee äidin kanssa iltapissalle. Ulkona on taas super kylmä, eikä neiti haluaisi liikkua minnekään. Parivaljakko kerää jälleen katseita: edellä harppova äiti ja perässä kiukkuava mäyrä ovat useiden ohikulkijoiden mielestä varsin huvittavan näköisiä.
22.22 Tuntematon nainen tulee vastaan iltalenkillä ja D alkaa heiluttaa häntäänsä sekä murista tervehdykseksi. Rakkautta ensisilmäyksellä! Hännänheilutuksista huolimatta rapsutuksia ei tällä(kään) kertaa heru.. :/
22.35-22.45 Yleistä kilarointia ympäri kämppää :D
22.44 Iltapusujen ja -rapsutusten jälkeen D on valmis kömpimään yöunille.
22.57 Armotonta kuorsausta (aamuun saakka!).Iskä: "Et kai sä sinne blogiin nyt tommosia persekuvia laita?!"

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa melekolailla meijän päivältä :)

  VastaaPoista
 2. Pitääpä joskus kirjailla ylös myös Paavon päivä. Siitäkin löytyvät samat tärkeät elementit, uni ja ruoka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ne kai ne on (mäyrä)koiran tärkeimmät jutut!:) Ja kirjaile ihmeessä! Olisi kiva tietää muidenkin päivärytmeistä!

   Poista
 3. Mikä siinä onkaan että takki aina tipahtaa selän päältä toiselle puolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, samaa me ollaan täälläkin mietitty! :D Vaikka kuinka asettelisi sen tasaisesti, niin aina se lörpähtää toiselle puolelle :/ Onneksi ei haittaa Dodon menoa, mua sitten senkin edestä :D

   Poista