maanantai 17. kesäkuuta 2013

Pikapäivitys

Ihana kesä, ihana kiire ja ihana pänkkäpää mäyrälapsi! 

On taas se aika vuodesta, kun äiti ja iskä ovat saaneet painaa töitä niska limassa ansaitakseen diivalle ruokarahaa. Ja itse diiva taas on ottanut tilanteesta ilon irti ja lomaillut milloinkin kenenkin hemmoteltavana. 

Kuumat päivät ovat myöskin olleet omiaan ylimääräiseen draamailuun: Doris saa aina auringonpistoksen/lämpöhalvauksen juuri silloin, kun lenkki uhkaa venyä turhan pitkäksi (yli 100 metriä siis). Jalat eivät vain yksinkertaisesti enää kanna ja "loogisinta" (ja tietysti dramaattisinta) on kaatua mielenosoituksellisesti aina suorin jaloin johonkin heinikkoon. Tällaisen kohtauksen yllättäessä syli on ainoa oikea paikka. Silloin lenkitkin voivat olla vauhdikkaampia ja pidempiä - kyllä Doris jaksaa! 

Toinen lempparipaikka sylin lisäksi on ollut pelto. Tavallinen, ylipitkällä ruoholla varustettu pelto - ja mitä mutaisempi, sen parempi. Siellä neiti tonkisi myyriä (, punkkeja ja ties mitä loisia itseensä) vaikka maailman loppuun! Ei ole mitään mukavampaa, kuin (äidin mielestä) järjetön kaivelu ja kaikessa epämääräisessä pyöriskely. 

Nyt alkoi kuitenkin äidin kesäloma ja maalaismaisemille (ja niille pahuksen pelloille) sai heittää hyvästit ainakin hetkeksi! Juuri nyt äiti koittaa miettiä, mitä kolmen päivän mökkireissulle tarvitaan mukaan. Suuntana on siis seuraavaksi (jälleen) saari, kera ihmisystävän ja koirakolmikon! Kuvaoksennusta luvassa.. ;)


Miten teidän muiden kesä on lähtenyt käyntiin? Entä oletteko löytäneet koiristanne punkkeja? Ja osaatteko suositella nyt mitään hyvää punkintorjunta-ainetta koiralle, kun tuo Expot tuntuu olevan niin vaarallinen.. :/

4 kommenttia:

 1. Iineksen omin sanoin;
  Minusta ei ole vielä löytynyt punkkeja ja kesäni on lähtenyt hyvin käyntiin. Ja jos liityn blogisi lukijaksi niin voitko liittyä minun blogiini ?? Käykö Doris ?

  VastaaPoista
 2. Voi Doris! :D

  Täältä ei ole vielä yhtään punkkia löytynyt (pojilla on Scalibor -pannat, Auralla ei mitään). Luonnonmukaista torjuntaa, Teepuuöljy! Teepuuöljyä vanulapulle ja vanulapulla levittää sitä säästä hännän alkuun (ei naamaan voimakkaan hajun takia). Pitää punkit loitolla ja on koiralle täysin turvallinen! :)

  VastaaPoista
 3. Me ollaan laitettu bayvantic ja on toiminut hyvin. Yhtään punkkia ei ole tarvinnut kaivaa koirista. Me ollaan vaan otettu lunkisti eikä mittään suuria suunnitelmia ole ollut. Koirat on mukana kaikessa touhussa,Elmeri varsinki lämmittämässä taloa ;)

  VastaaPoista
 4. Meillä ei käytetä mitään punkkikarkotetta ja Myrskyllä 0 punkkia ja Tuiskulla 3. Pojat luuhaavat aivan samoissa paikoissa, joten melko ihmeellistä.

  VastaaPoista