torstai 7. heinäkuuta 2011

Putki(pää).

Iskä ja ovat tosiaan heittäytyneet lapsiksi jälleen. Uhrina on tietenkin Doris, jota tällä kertaa yritettiin mahduttaa putkeen, ajatuksella 'mahtui se sinne pari kuukautta sittenkin'. Isoisän mielestä Doris ei tulisi noin ahtaaseen koloon mahtumaan millään, mutta askartelupuuskassa kaikkea oli yritettävä. Doris ei jaksanut enää edes yllättyä iltaisesta askartelusta, vaan hivuttautui namien toivossa lähemmäs - mutta kuitenkin tarpeeksi kauas heiluvasta sahasta ja ahtaan näköisestä putkesta. 

Putki oli liian ahdas. Doris ei suostunut työntämään sinne kuin (joutsenen) kaulansa. Etutassut eivät millään mahtuneet sinne - ei kannattanut edes yrittää! Mutta kaula tosiaan venyi aina niin paljon, että jokainen nami tuli kyllä tarkkaan imuroitua kitaan. Sitten iskä keksi levittää putkea. Sahattiin ja sahattiin, kiroiltiinkin vähän, ja sahattiin lisää. Doris oli tomerana työnjohtajana ja häiritsi isää parhaansa mukaan. Saha varsinkin herätti suunnatonta kiinnostusta, samoin levitykseen käytettävät puuklapit. Klapit olivat jopa niin kiinnostavia, että kesken kaaoksen Doris päätti piilottaa niistä pari. Juuri ne yksilöt, joita iskä olisi tarvinnut. Joukolla sitten etsittiin kyseisiä klapeja pitkin pihaa. Äiti ja isä yrittivät asettua mäyräkoiran pään sisään ja miettiä, minne mäyräkoira klapinsa piilottaisi. Muutaman tunnin työn tulos: Doris meni kerran putken läpi. Kerran! Ja mikä työ senkin eteen nähtiin... Kyseisen illan jälkeen iskä päätti jättää vasarat ja sahat ihan vaan työmailleen ja äidinkin askarteluinto kuulemma lopahti kokonaan (tässä kohtaa Doris kiittää ja kuittaa). Mistä lie moinen?
2 kommenttia:

  1. Putken läpi juokseminen on kyllä huisin hauskaa. Kasvatuskodissani oli putki. Meil ei oo, vielä. Iskän on kyllä semmonen pitäny kysyä rautakaupasta. Joku läpinäkyvä, ettei ala pelottaan.

    Toi sun putkes kyllä ny näyttää siltä, että onpa tosissaan tuunattu. Vähän on, anteeks ny kauheesti, kun yritettäs änkee 2 kilon matikkaa kiloseen purkkiin :D Mut onhan se niin, että yrittänyttä ei laiteta... Mut namit oli kyl varmaan hyviä?

    VastaaPoista
  2. Putket on joo Dorren mieleen (vaikkei heti uskoisi..). Ja toi putki tosiaan on ihan liian pieni, mutta innoissamme haluttiin nyt vaan saada se toimimaan :D Ja onnistuttiin! Mutta seuraavaksi hommataan sopivampi putki kyllä! :D

    VastaaPoista