tiistai 13. syyskuuta 2011

Mitä meille kuuluu nyt?

Doriksen päivät koostuvat rapsutuksista, haleista, siankorvista, pitkistä lenkeistä ja koirapuistokäynneistä. Epäonnen elokuu sai jatkoa epäonnen syyskuusta, sillä Venlan poismenon lisäksi myös koirakurssien kanssa on ollut ongelmia (lue: noin sataan puheluun ja sähköpostiviestiin ei ole vastattu mitään). Perjantaina Doris sitten oli jo innolla, häntä pystyssä aloittamassa 'luotettava luoksetulo' -kurssia, mutta valitettavasti kurssi siltä päivältä peruttiin. Tämän viikon perjantaita jännityksellä odotellessa :P

Lauantaina olisi myös (mahdollisesti) pikku neidin ensimmäiset mätsärit. Vaikka Doris onkin varma kauneudestaan, äitiä hieman hirvittää.. Harjoittelu kun on jäänyt hieman vähemmälle. Doris on kuitenkin myöntynyt myös pelkkään kannustajan rooliin, mikäli äiti jänistää paikan päällä. Paikalle prinsessan on kuitenkin päästävä, sillä Biffkin osallistuu samaisiin mätsäreihin :)


Syksy on tosiaan tullut ja äiti tuskailee myös Dorren vaatetuksen kanssa. Pitäisi olla lämmintä muttei liian kuumaa, vedenpitävää muttei ahdistavaa ja villaista muttei liian kutittavaa vaatetta. Lemmikkieläinkaupat suorastaan pursuavat erilaisia vaihtoehtoja, mutta ongelmia tuottavat sekä äidin tietämättömyys että Doriksen nirsous. Neiti kun ei suostu liikkumaan ihan mikä tahansa kolttu päällään. Äidin mielestä söpö 'punahilkkasadeviittakin' makaa käyttämättömänä laatikossa, sillä neiti ei yksinkertaisesti suostu liikkumaan se päällään (eipä sillä, ei Doris liiku nakuna sateellakaan..). 


Nytpä epätoivoinen äiti kysyykin muilta (marttyyri)mäyräkoirien omistajilta, mitä/minkälaisia vaatteita koiranne vaatekaappiin kuuluu? Mitkä ovat välttämättömiä/tarpeellisia/fiksuja hankintoja tulevaa talvea ja tätä sateista syksyä ajatellen?   


Alla muutamia kuvia vinttikoirien juoksukisoista, joissa äiti vieraili. Reissun jälkeen äiti on uhkaillut Dorista sillä, että jollei prinsessa tottele, se joutuu vieheeksi 'verenhimoisille tappajavinttikoirille' ;)


7 kommenttia:

 1. Ei muuta kun rohkeasti vaan mätsäreihin kokeilemaan! :) Siellä on paljon kivoja ihmisiä ja tuomarit ymmärtäväisiä ja kannustavia, samoin suurinosa kanssakilpailijoista omistajineen. Lisäksi olen kuullut, että mäyräkoirat löytyvät yleensä kärkiryhmästä ;)

  Itse ostin Pipsalle juuri Hurtan ulkoiluhaalarin ja päädyin siihen sen takia, kun sateet alkoivat. Pipsalla nimittäin aukesivat kainalot kadulla seisovan likaisen veden takia (taas oudokseltaan). Lisäksi Pipasta on tullut viimeisen kuukauden sisällä oikea hienohelma. Vesisateella lyödään jarrut lukkoon välittömästi ovella. Minun kanssani koira kyllä vastahakoisesti lähtee ulkoilemaan, mutta muiden kanssa se on turha toivo :D Haalari varmasti helpottaa ulkoilua tulevaisuudessa, kunhan Pipsa tulee vaan sinuiksi sen kanssa. missään muussa Pipsan vaatteessa ei nimittäin ole hihoja. Se on varmasti kynnyskysymys monelle.

  Lisäksi meillä on ihan perustavaratalosta ostettu toppaliivi, joka lämmittää selkää pikkupakkasella tai metsällä jos joudutaan "odottelemaan" pakkasessa. Sitten on itse kudottu villapaita (ajattelin että sitä voi käyttää sitten uuden haalarin alla kylmemmällä, esim loskakelillä), Hurtan lämpömantteli ja Hurtan polar -huomioliivi. Mantteli siis pakkasille, huomioliivi pimeneviin iltoihin. Luultavasti monikäyttöisin on juuri tuo haalari, mutta vaatii ehkä kaikista eniten totuttelua. Olen pukenut vaatteita Pipsalle ihan pienestä asti, joten se on niihin hyvin tottunut.

  VastaaPoista
 2. Lyhytkarvainen mäyräkoira pukeutuu tuulisella pikkupakkasella tuulitakkiin, eräänlaiseen viittaan. Talvipakkasella fleece alle. Näin pukeutuu oululainen Olli, mutta pukeutuminen riippuu vähän asuinpaikkakunnasta. Täällä Oulussa vinkka saa ilman usein tuntumaan kylmältä.

  VastaaPoista
 3. Meillä on se Hurtan ihana pinkki sadetakki, sitten BestFriendiltä on muutama sellanen viitta joka kestää pientä tihkua ja alapuoli on sitten fleecetyyppisä matskua. Sitten löytyy ainakin yks villapaita joka on Aapo-mäykyn perintöä.. Joitain t-paita tyyppisiä hepeneitä löytyy ja niitä ehkä käytetään kuivalla hieman kylmemmällä syyssäällä tai ihan muuten vaan jos mäykkyyn halutaan vielä vähän lisää asennetta ;)

  VastaaPoista
 4. meillä onki yheessä postauksessa Ropon takit esitelty. Mutta Masta-koiran toppatakki on käytössä talvella lähes päivittäin. Ja mökillä käytetty jäällä juostessa töppösiä joista ei noin muuten liioin pidä. Villapaita löytyy myös joka on toppatakin alla hyvä niin ei masua palella.

  VastaaPoista
 5. Idatoi: Heh, ehkä mun pitää vaan uskaltautua mukaan! Ja tosi moni on sanonu (+ oon itsekin saanut sellaisen kuvan), että mätsärit on huomattavasti rennompia :) Ehkä siellä myös katsotaan paremmin läpi sormien kaikki semmonen jumittelu ja hyppiminen ja kerjääminen jajaja.. :D

  Täällä Dodolla sama juttu! Eli sateella liinat kiinni, eikä kyllä liiku sitten millään! Edes koirakaverien seura ei auta.. :P Tänään hain Faunataresta semmosen lämpösen, tuulen- ja sateenpitävän systeemin, jossa on fleecevuori.. Vähän turhan lämmin vielä tähän aikaan, mutta kuitenkin. Eilen ostin sitten Cittarista semmosen sadeviitan :)

  Ongelmana tässä on vaan se, että Dodo ei tosiaan liiku minkäänlainen vaatekappale päällään.. Pitäiskö mun vaan 'vetää' se liikkeelle? Vai mikä olisi järkevintä? :/

  Olli: Jos Olli pärjää tuolla vaatetuksella 'siellä kaukana', niin ehkä Dodon tämänhetkinen vaatevarasto riittää ;)

  Veera ja kumppanit: Se pinkki sadetakki on niin rakkautta! Oon kuolannut sitä, mutta Valtteri suhtautuu asiaan melko nuivasti :P Ei kuulemma suostu (sitä vähää) ulkoiluttamaan Dorista, jos sillä on pinkki sadeviitta :D

  Mondica: Noi töppöset täytyy muistaa, kun järvet jäätyy! Meillä on kanssa villapaita, mutta pieneksi jäänyt.. :/ Harmittaa tosi paljon, tykkään paljon sen väristä!

  VastaaPoista
 6. Voi jessus, nyt sanot sille Valtterilles että jos mun mies,29v, suostu kulkemaan mun, Milon ja Tynskyn kanssa, ja meil kaikil oli ne pinkit hurtan kamat, mulla kylläkin siis treeniliivi :D Kyllähän tota miestä kai vähä hävetti mut tuskin kukaan edes huomas sen olevan porukassa neljäntenä kun me kolme mentiin niin hohtavina pinkkeinä.. Ja hei haloo, Doris on kuitenkin tytsy, kun meillä joutu poikakin pukeutuun pinkkiin :) Ja meil ainakin Milo menee ihan ilosena poikana sateella se pinkki loimi päällänsä :D

  VastaaPoista
 7. Veera ja kumppanit: Haha, täytyy näyttää tois sun kommentti Valtterille ;) Sillä ei oo ton jälkeen mitään varaa valittaa :D

  VastaaPoista