perjantai 21. lokakuuta 2011

Luola-asiaa + parit tiput

Koska äitillä on taas liikaa aikaa (lue: ei ketään pakottamassa lukemaan tenttiin) ja ajatukset harhailevat jatkuvasti eräässä suloisessa mäyräkoiratyttösessä, olisi kiva tietää lisää luolakoirahommista. Eli minkä ikäisenä voisi/olisi hyvä ikä viedä keinoluolaan, voiko harjoitella ennakkoon ja miten tms.? Kaikki tieto, kokemukset, vinkit ym. tervetullueita, sillä mitään kokemusta ei ole.. Ei iskällä tai äidillä, eikä edes Doriksella. Ellei sitten mattorullia lasketa jonkin sortin luolakoiratreenaukseksi ;)

(Koska blogissa on fiilistelty rakasta piharusakkoamme Ristoa, on vähintäänkin tasapuolista esitellä myös Kutvosen perhe:)
2 kommenttia:

 1. http://www.sissybar.net/metkamaki/harrastu.htm Tuon linkin takaa löytyy aika hyvin pähkinänkuoreen tiivistettynä juttua luola- ja mejä harjoittelusta.

  Me käytiin ekan kerran putkilla tutustumassa kun Pipsa oli melkein 6kk vanha. Silloin keskityttiin vaan siihen, että koira oppii kulkemaan putkissa ja kettuakin päästiin katsomaan, muttei kuitenkaan samaan aikaa luolassa oltu ketun kanssa. Meidän kasvattaja nimenomaan suositteli, että pienenä/nuorena jo totutetaan putkiin ja sitten vanhempana vasta voidaan alkaa puhumaan oikeasta treenauksesta. Tärkeintä tässäkin on vain edetä koiran omilla ehdoilla, pakottamalla kun ei aiheuteta kuin hallaa. Jokainen yksilö kypsyy omaa tahtiaan.

  Ollaan treenailtu vähän ahtaissa paikoissa kulkemista ihan kotikonstein, makupalojen tai lelun perässä sängyn alle ryömimistä, latojen alla ollaan käyty kulkemassa, rumpuputkien läpi on koiraa päästetty juoksemaan yms..

  Kannattaa varmaankin olla kasvattajaan yhteyksissä, mikäli luoliin tutustuminen kiinnostaa, yleensä heillä on kontakteja luolaharrastajiin :)

  VastaaPoista
 2. Idatoi: Ihanaa, kiitos pitkästä vastauksesta! Käyn ehdottomasti katsomassa tuon linkinkin! Jännää, meille sanottiin, että siinä vuoden ikäisenä voi vasta kettuja ja putkia mennä _katselemaan_?! :o Mehän ollaan sitten paljon jo myöhässä, jos puolivuotiaana olis voinut tehdä tuttavuutta ://

  Mekin ollaan kotijuttuja tehty, eli ahtaisiin paikkoihin heitelty nameja ym. ja Dodo sitten ryöminy perässä yms. :)

  VastaaPoista