keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Valeraskaus

Äidin kauhukuvat eivät tällä kertaa (kopkop) käyneet onneksi toteen. Valeraskaushan pikku neidillä on, kaikkine ihanine oireineen. Iskä repi hiuksiaan reissun jälkeen: vasta ensimmäinen juoksu takana ja tässä sitä jo ollaan. Eläinlääkärikin kyseli varovasti tulevaisuuden suunnitelmia ja jakoi neuvojaan: "Jos pennuttaa meinaatte, niin mahdollisimman pian ja sen jälkeen suosittelen leikkausta". Äiti ei luonnollisestikaan innostunut rakkaan vauvansa silpomisesta ja Doriksenkin mielestä nolot sorkkimiset saavat jäädä vain kuumemittarin ja mittauksen tasolle - ja nekin vain äärimmäisessä hädässä. 


Eläinlääkärireissun jälkeen draamakuningatar (joka siis pöyristyi em. ehdotuksesta) onkin vetäytynyt omaan pesäänsä, eikä ole suostunut yhteistyöhön iskän tai äidin kanssa. Sen verran otettiin katsekontaktia äitiin, että saatiin oksennukselle siivoaja. Sen jälkeen oli hyvä nuuskia puhtaan lattian tuoksua ja vaipua syvään uneen, sen kummempia kiittelemättä.


Koska Doris ei ole ollut yhteistyöhaluinen, ovat iskä ja äiti joutuneet kahdestaan miettimään tulevaisuutta. Äidin mielikuvissa laukkaa äiti-Doris suloisine pentuineen (joilla kaikilla tietysti on eriväriset silkkinauhat kaulassa), iskä taas myhäilee mielikuvalle, jossa ei enää tarvitsisi stressata yhtään juoksua tai valeraskautta. Äidin mielestä iskä on ihan tyhmä, kun menee noin pelästymään - ensimmäisestä kerrasta. Iskän mielestä äiti taas on hölmö kuvitellessaan, että kaksiomme voi täyttää mäyräkoiralapsilla. Doriksen mielipidettä odotellessa äiti kiduttaa itseään (ja iskää ja Dorista ja ylipäätään kaikkia) yo. kuvilla :)

3 kommenttia:

 1. Yleensä ekat juoksut on sellainen hormonimyrky, että valeraskaus on hyvin todennäköinen. Kyllä minä nyt ainakin pari vuotta katselisin ennenkö tekisin päätöstä steriloinnista.. Pipsalla takana nyt kaksi valeraskautta (ja kaksi juoksua siis), olen kirjoitellut blogiinkin niistä aikanaan. Ekalla kertaa tuli kunnon kystat tisseihin ja lääkäri epäili jo märkäkohtuakin jota ei sentään onneksi ollut. 2kk juoksuista tissit täydessä maidossa molemmilla kerroilla (ekalla kertaa lääkkeetkin vaivaan) Pipsalla ei onneksi ole mitään henkisiä oireita valeraskaudesta, ei esim. tee pesiä ja hyysää olemattomia lapsia, mutta kyllä me vuosi ainakin vielä odotellaan ennenkö steriloidaan.. Haluan välttää steriloinnilla valeraskaudesta mahdollisesti aiheutuvia harmeja, eli ykkösenä sitä märkökohtua joka voi tappaa koiran todella nopeasti, lisäksi valeraskauksista kärsiville koirille tulee herkästi nisäkasvaimia jotka yleensä ovat hyvänlaatuisia, mutta niillekin suositellaan leikkausta..

  Toivotaan että Doriksen oireet menevät pian ohi ja ettei tulevaisuudessa olisi juoksuista ongelmia! :) Tiedän miten ikävä vieras nuo kyseiset vaivat ovat.

  VastaaPoista
 2. Meillä on yhdet juoksut takana ja varmaan toiset lähiaikoina tulossa. Ellille ei tullut valeraskautta, en ainakaan huomannut. Millaisia oireita Dorikselle tuli; kuumetta, syömättömyyttä, väsymystä vai mitä? Saiko se mitään lääkitystä vaivoihinsa? Muistaisin kans jostain lukeneeni, että mikäli (narttu)koiralla ei teetetä pentuja eikä sitä käytetä näyttelyissä, kannattaisi harkita mahdollisimman pian sterilointia.

  Rontti! ;D pistitpä taas oikein söpöläisiä kuvia sivulle. Eksää tiädä et' mulla on hauvavauva kuume päällä!

  VastaaPoista
 3. Idatoi: Samaa mieltä! Itsekin ajattelin, et ehkä tää kaikki nyt vaan johtuu ekasta juoksusta ylipäätään.. Mut ell oli vakaasti sitä mieltä, et mahdollisimman nopeesti vaan leikattavaksi (ja mahdollinen pennutus tietty ennen sitä)! :o Mekin saatiin lääkkeet ja nyt neiti voi taas paksus.. siis hyvin :D Kiitos tsempistä! Ja sinne tietty myös, samassa veneessä kun ollaan :)

  Ellieli: Doriksella oli oikeastaan tosi vähän oireita. Alkuun oli tavallista laiskempi ja semmonen haluttomampi. Siitä sitten parin päivän päästä tissit turpos ihan kunnolla.. Ja leluja alkoi repiä ihan hulluna! Siis ihanihan silpuksi, ei mitään normaalia korvien/nenien syöntiä. Muuta ei sitten tainnutkaan olla? Ei kuumetta, ei pesänrakennusta.. Sai lääkettä ja sitä annettiin sitten kolmena päivänä. Hyvin tehosi ja Doris on entisensä :)

  VastaaPoista