keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Silmäoperaatio

Silmä ei lähtenyt parantumaan, vaikka tippoja annettiin kaksi viikkoa putkeen. Heti, kun tipat lopetettiin, silmä muurautui umpeen. Hätääntynyt äiti soitti eläinlääkärille, missä Dorista hoitanut nainen ilmoitti, että nyt olisi varmaan parempi kääntyä osaavamman eläinlääkärin puoleen. Hänellä ei kuulemma enää tieto tai taito riittänyt.

Äiti ja isä pelästyivät.

Onneksi Turusta löytyi silmiin erikoistuneita eläinlääkäreitä saman katon alta kaksin kappalein. Doris sai ajan seuraavaksi päiväksi.

Heti, kun Doris tuotiin hoitohuoneeseen, eläinlääkäri sanoi, että silmässä on vieras esine. Siitä vain, ilman mitään katsomista. Ja niinhän siellä olikin. Musta piste, jota toinen eläinlääkäri oli väittänyt reiäksi, olikin kaarnanpala. Äidin kurkkua kuristi. Mäyräparka oli kärsinyt reilut kaksi viikkoa.. Ei ihme, että oli ollut hieman vaisu ja haluton. Miettikää nyt, jos teillä olisi roska tai edes ripsi hankaamassa silmää lähes kolmen viikon ajan!

Doris sai nukutusaineen ja vietiin leikkaussaliin. Operaatio kesti kymmenisen minuuttia. Sen jälkeen äidin ja iskän luo kiikutettiin reissussa rähjääntynyt, umpiunessa kuorsaava mäyrälapsi.

Leikkauksesta on kulunut tänään tasan kaksi viikkoa. Doris tietysti draamaili ja sylivauvaili leikkauksen jälkeen pari päivää, mutta muutos oli nähtävissä jo heti seuraavana päivänä. Ruoka kelpasi, virtaa riitti ja elämä oli taas mukavaa. Äiti ja iskäkin uskaltavat ehkä vihdoin huokaista helpotuksesta..


10 kommenttia:

 1. Huh-huh, mitä koiratyttö voikaan silmässään kuljettaa! Vaikka parempi niin, että silmässä ei ollutkaan reikä - vaan puu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ihan uskomatonta, että toinen eläinlääkäri väitti sitä aukoksi, kun taas toinen näkee heti, että silmässä on vieras esine! :o

   Poista
 2. kaikista rakkain <3 t. kummitäti

  VastaaPoista
 3. kaikista rakkain <3 t. kummitäti

  VastaaPoista
 4. kaikista rakkain <3 t. kummitäti

  VastaaPoista
 5. Onneksi apu löytyi ja Dorikselta saatiin roska pois silmästä.
  Aurinkoista viikonlopua ja rapsutukset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Dorikselle tuntuu aina sattuvan ja tapahtuvan.. :) Aurinkoisia päiviä sinnekin! :)

   Poista