keskiviikko 11. toukokuuta 2011

Purenta-asiaa.


Een usko, että tylsempää postauksen aihetta voi enää olla :D

Enivei. Doris esitteli äidille ja isoisälle hampaitaan viikonloppuna (ihan pyynnöstä, ei oma-aloitteisesti). Katseltiin, kummasteltiin ja kappas! Kaunis yläpurenta lapsukaisella. Todella selväkin vielä, eli ei johtunut aamurähmäisten katsojien unisista silmistä tämä havainto.

Fiilikset on vähän hassut nyt. Pääasia, ettei Dorikselle ole haittaa noista hampaista. Eikä tunnu olevan, niin innokkaasti mennään ja riekutaan koko ajan, ruoka maittaa (liiankin) hyvin jne. :) Mutta väistämättä äidillä tulee mieleen näyttelyt sun muut. Eihän tuo mikään kehien ruusukehai varmaankaan ole, vaikka äiti ja isä sitä mieltä tietysti aina ovat, mutta kuitenkin... Entäs ne söpöt pienet makkaranpalat (pennut) tulevaisuudessa? (Tähän kohtaa isä haluaa kommentoida, että äiti tosiaan on joskus taipuvainen liikaan dramaattisuuteen ja että ei tilanne nyt ihan näin paha ole, kuin mitä äiti tässä taas maalailee).

Eniten ehkä kiinnostaisi tietää, onko teidän mäykyillä ollut pentuiässä tällaista, että ylä- tai alaleuka kehittyy nopeammin (eli aiheuttaa näitä purentavikoja)? Jostain muistan nimittäin lukeneeni, että purentaviat on vissiin aika yleisiä mäyriksillä pentuvaiheessa, kun leuat kehittyy eri tahtiin...

4 kommenttia:

 1. O-ou. :/ Alman pentueessa oli yksi pentu jolla oli lievä alapurenta. Hän jäi kotiin kasvamaan, koska ei ollut täysin varmaa korjaantuuko virhe itsestään vai ei. Pitäisi muuten muistaa pyytää vieraitakin ihmisiä tutkimaan Alman hammaskalustoa. Ei totu vaan kotijoukkojen tutkimuksiin. :D

  VastaaPoista
 2. Alma ja kumppanit: Okeii.. Toivotaan, että täältä korjaantuisi itsestään. Juu, kannattaa! Meillä on ainakin alusta asti kaikki vieraat laitettu lapsukaisen hampaita tutkimaan ;)

  VastaaPoista
 3. Meidän Manun veljellä oli pikkupentuna liian lyhyt alaleuka. En muista YHTÄÄN, mitä kasvattajat syötti ell. suosituksesta (tyyliin joku kalsium/...) niin leuka kasvoi kuin kasvoikin kuntoon ja purenta normaali! Omilla poitsuilla purenta ollut kokoajan ok, Manulla puuttuu vain 2xP1, kolmas P1 meinasi jäädä uupumaan, mutta ell sai tongittua sen hampaan sieltä ikenestä esiin ja kasvoi normaalisti. :) Kannattaa siellä näyttelyssä hakea, tarvitseehan käyttökoirakin yhden tuloksen näyttelyistä.. ;)

  Oletteko ajatellut mitä harrastatte Doriksen kanssa vai ihan kotikoiraksi tuli?

  VastaaPoista
 4. Wiivi: Oukei. Meillä on rokotus ensi tiistaina, saa silloin ell katsella suuta ja sanoa mielipiteensä asiaan :) Ei olla mietitty Dorren tulevaisuutta kovin pitkälle :P Isäni haluaisi siitä metsästyskoiran, me taas kivan harrastekaverin (lenkkeily, ToKo jne.), mutta katsellaan mitä keksitään ;)

  VastaaPoista