perjantai 24. kesäkuuta 2011

Kotiruokaa

Ruokakyselyymme vastailtiin mukavasti -kiitos siitä kaikille :) Seassa oli myös Veeran ja Milon antama ohje, jota sitten päätettiin kokeilla käytännössä. Ohje oli simppeli: jauhelihaa, riisiä, kananmunaa, öljyä ja valkosipulia sekaisin. Tuoksu oli niin hyvä, että isä meinasi ryövätä Dodon sapuskat itselleen, mutta nähtyään loukatun mäyräkoiran katseen, tyytyi omiin pöperöihinsä.


Ruokaohje on ihan superi siitäkin syystä, että se kelpasi nirsolle neidillemmekin ilman sen kummempia temppuiluja. Yleensä Doriksella on päällä jokin suodatin, joka karsii kaiken 'kunnollisen' ruuan ja jättää syötäväksi vain herkut ja namit, mutta tässä kohtaa tuo kyseinen suodatin (onneksi) ei toiminutkaan täysin moitteettomasti ;) Suodatin meni itse asiassa niinkin sekaisin, että nyt pöperön seassa menevät jopa ne ällöttävät Royal Caninin pentumurotkin, joita on kammoksuttu reilu kuukausi.Olisiko jollain antaa muita 'tee itse koiranruokasi'-ohjeita? :)


Doris löysi 'vieraspatjat'.. Mitäs muuta mäyris tässä tilanteessa tekisikään, kuin tunkisi patjojen väliin ihanan tunnelin :)

4 kommenttia:

 1. Hei nyt vasta huomasin tän postauksen :) Hienoo että tytölle kelpasi :) pitäis taas itsekin vääntää jotain kivaa herkkua koirille. nyt varsinkin kun tuo Doriksen "pikkusisko" tuli meille niin tuntuu että aika menee siinä ja tulee annettua vaan nappulaa ja siihen sekaan ehkä kananmunaa ja piimää.

  Miten kauan meni että teidän tyttö oppi sisäsiistiks? Osasko tullessaan tehdä tarpeet paperille vai minne sattuu? Ku toi meidän pieni pissaa ja kakkaa melkein mihin sattuu, et tuntuu että paperille ei osaa tehdä ollenkaan. Että jos ei ulos ehditä ni sitten saattaa vetää pissat vaikka omalle pedilleen? ja ulkona rampataan nyt ainakin tän mun loman(tää viikko) ajan niinku joka tunti..

  VastaaPoista
 2. Veera ja kumppanit: Heip! Juu, täällä todellakin kelpasi :D Ihan Doriksen lempparia toi ruoka :)) Ja uskon, että sulla nyt siellä täysi kaaos ja häslinki päällä :))

  Aika jännä juttu, sillä meille tullessaan Doris osasi jo tehdä tarpeensa paperille? Muutaman kerran jouduttiin tyrkkäämään paperia paremmin pepun alle, mutta muuten siis aina hakeutui paperien luo ihan itse :) Eikä meillä kyllä ole koskaan pissannut minnekään muualle kuin paperille tai heti sen viereen.. Muutamaa mielenosoituspissaa lukuunottamatta siis :D

  Doris oli täysin sisäsiisti tositosi nopeasti (tätä moni ihmetteli), ei mennyt edes kuukautta! Me vietiin sitä ulos aina ruokailun, nukkumisen ja leikkimisen jälkeen. Oltiin ulkona niin kauan, että tarpeet tuli tehdyksi, palkittiin kunnolla ja näin :) Sisällä kun teki paperille, ni alkuun kehuttiin siitäkin, mutta jätettiin sit sitä kehumista, että Doris tajuais saavansa enemmän kehuja ulostehdyistä :) Jos meni ohi paperin, ei komennettu/reagoitu ollenkaan - toinen oli kuitenkin vielä niin pieni :))

  Mutta juu, mekin ravattiin ulkona ihan tajuttoman paljon aluksi! Kyllä se siitä sitten rauhoittui, kun 'rakko kehittyi' (eli jaksoi pidättää paremmin) :) Alku on rankkaa (tätä osuutta ei käy kateeksi), mutta jos hommat jaksaa tehdä kunnolla/järjestelmällisesti, ni se kyllä palkitaan!!:) TSEMPPIÄ! :)

  VastaaPoista
 3. Tänään olin ilonen kun Breci teki pisut paperille, oli tietenkin pakko kehua että tajuais tehdä sitten jatkossakin siihen jos ei ulos ehditä.

  Milo oli myös sisäsiisti tosi nopeasti. Toivotaan nyt että neitikin oppii nopeasti. Vois ehkä jopa ottaa ulos jotain makupaloja joita antaa kun on tehnyt tarpeensa, nyt ollaan turvauduttu vaan kunnon kehuihin ja rapsutuksiin.

  VastaaPoista
 4. No niin, siitä se lähtee! :) Kai se on vaan niin yksilökohtaista, miten nopeasti oppii 'talon tavoille' :) Onneksi sulla kuitenkin on loma, niin pääsette vähän alkuun :P Meillä apuna oli mun vanhemmat, ni ei jatkuva ulkona ravaaminen käynyt niin raskaaksi :D Sitten kun alkoi sujua, niin pystyi jo vähän vaatimaankin Dorikselta, ettei pissalle tarvii päästä ihanjustheti kun hätä iskee, vaan hetken voi jopa pidätellä :)

  Miten teillä on muuten mennyt?:)

  VastaaPoista