torstai 11. elokuuta 2011

Aktivointiapua?

Hiljaiselo on johtunut masentuneesta ja erittäin loukkaantuneesta mäyräkoirasta. Neiti veti vesimelonit nenäänsä, kun äiti pakotti pitämään housuja sisällä. Ja isoisovanhemmilla. Ja isovanhemmilla. Tällä hetkellä äiti ja Doris eivät oikein ole väleissä ja Doris viettääkin vuorokaudesta noin 20 tuntia nukkuen (tai no, 'nukkuen') pedissään.

Isoisä on selvästi yrittänyt vihjailla jotain ujuttamalla sanat 'näyttelyt' ja 'paisunut vyötärö' samaan lauseeseen. Äiti onkin yrittänyt lisäillä ulkoilun ja liikunnan määrää, mutta pikku neiti on niin kovin loukkaantunut, että jopa vartin lenkki tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta...

Äiti onkin miettinyt mielenvirkistykseksi aktivointijuttuja, mutta kuinka ollakaan, blondin pää lyö ihan tyhjää :D Muovipullo-muro -yhdistelmä on Dorikselle liian helppo, samoin ne 'valitse, minkä kupin alla on nami' -jutut. Työkaveri vinkkasi äidille jälkien teosta ja niihin Doris pääseekin viikonlopun aikana taas tutustumaan :) Myös 'kongi' (tms.) päätyi tänään äidin kassiin (kassan kautta toki), ja se sai Ruususen herätettyä uniltaan - ainakin vartiksi ;)

Siispä ihanat (mäyrä)koiraihmiset, aktivointi-ideoita tänne päin, kiitos? :) Varsinkin sellaiset, joissa prinsessa joutuisi käyttämään nenäänsä, olisivat kivoja.

9 kommenttia:

 1. Voi Doris parkaa.. mä täällä jo kans mietin että kuinkahan meidän neiti sitten mököttää pöksyistään kun sen aika tulee.. :) Tällä hetkellä meidän neiti muistuttaa lähinnä piraijaa hampaineen :D Ja varsinkin mun käsi ja jalat on näiden kohteena. Tuntuu että iskän kanssa ollaan niin nätisti :D Ja tietty Milokin saa osansa noista hampaista ja sehän ei sit tykkää yhtään.

  Mä oon kanssa niin lahopää että ois kiva saada kans vinkkejä touhuihin :) En oo edes itse tajunnu tota valitse minkä kupin alla nami on- leikkiä... :D Että kiitos vaan vinkistä. Täytyykin tässä heti kohta puoliin mennä ettiin kaapista muutama kippo leikkiä varten.

  Mua harmittaa ihan sikana kun oltiin viikolla barffinetissä shoppaamassa koirille vähän lihaa ja luita ja näin siellä verijäljen tekoon veripullon, hintaa jopa huimat 3,5€ ja enkös mää sitten tyhmänä muista kotona että niin sehän piti ostaa että pääsisin tekeen johonkin mettään jäljen. No, nyt täytyy viel hetki olla ilman jälkeä koska ei kovin usein käydä tuolla suunnalla kaupoilla.. Ellei jostain lähempää sattuis saamaan.. Voiko verijäljen tehdä talvella? :D

  VastaaPoista
 2. Moi,
  Olen Dooriksen veljen omistaja (symboli Quito alias Gibbon, Kippo, Kippis jne, jne). Voisin antaa neuvon, joka sopi ainakin mun valeraskaalle nartulle aikoinaan. Ruoka-annosten pienentäminen ja RUNSAS liikunta.
  -Heidi Nurmi-

  VastaaPoista
 3. Hei taas,
  siitä aktivointijutusta; mä piilotan isonlle nurmikentälle pieniä namipaloja samalla kun Gibbon joutuu istumaan vapaana paikallaan odottaen käskyä. Se dottaa tosi kärsivällisesti ja lähtee sitt keskittyneesti etsimään niitä. Sitä on kiva seurailla. Kuulostaa yksinkertaiselta mutta meillä se toimii. Olen myös aloittant pyörälenkkiin totuttelemisen. Tykkää siitäkin kovasti :)
  -Heidi-

  VastaaPoista
 4. Veera ja kumppanit: Voi ei, mä oikein tunnen ne pienet piraijan hampaat kädessäni ;D Meillä meni kans niin, että iskän kanssa oltiin HUOMATTAVASTI nätimmin - kaikki kiukku ja muu purettiin sitten meikäläiseen :D Ei tietenkään enää oo ollut aikoihin mitään, mutta elävästi palas mieleen :)

  Haha. Toi kippoleikki on varmaan ainoa, joka on oman lahopääni tuotosta :D Meillä kaikki koirat tykkää siitä :) Doris jopa niinkin paljon, että leikin lopuksi se kantaa kaikki kupit omaan pahvilootaansa piiloon :))

  En muuten tiedä? Miksei jälkeä vois tehdä talvellakin? :D Apua!

  Heidi: Ihanaa löytää Dorren sukulaisia ;) Juuh. Ollaan lisätty liikuntaa nyt tositosi paljon! Ja Doris vaikuttaakin vähän reippaammalta. Ruoka-annoksia ei oo hirmusti lähdetty pienentämään, mutta kokeillaan sitäkin ;)

  Täälläkin on mietitty pyörälenkkejä! Oon vaan jotenkin ajatellut, että se on 'liian nuori vielä' :D Mutta ilmeisesti vois jo ruveta totuttelemaan? :)

  VastaaPoista
 5. Moi taas,
  Siitä pyörälenkistä sen verran, että vauhti on "etana"/tunnissa.... Aika pitkälti koiran ehdoilla vielä, eli totuttelua seurata vieressä nätisti. Koira ei siis saa "laukata täysillä" vaan kevyttä ravia/reipasta käyntiä (kävelyvauhtia). Lopuksi venyttelyä ja hierontaa... tätä pari kertaa viikossa.
  Gibbon on ylirauhallinen "pikku-ukko". Herrasmies joka ei osaa haukkua kunolla. Hänen "MMOUU" herättää lähinnä hilpeyttä.
  Asumme Vantaalla, joten jos asut pääkaupunkiseudulla, olisi kiva tavata :)
  Käymme paljon mätsäreissä sillä se on hyvä tapa totuttaa isoon määrän erilaisia koiria + että herra on pärjännyt varsin hyvin. Kokeile!
  -"Kipon eukko"-

  VastaaPoista
 6. 'Kipon eukko': Okei! Aiotaan ottaa pyörä kävelylenkeille 'seuraksi' näin alkuun :)) Eli talutetaan pyörää vieressä jne. Ja tuota reipasta käyntiä/ravia ollaan jo muutenkin (koitettu) harjoitella :P

  VOI EI! Doris on ihan samanlainen! Ei osaa haukkua ollenkaan, vaan ääntely on just tommosta moukumista! :D

  Olisi tosi hienoa tavata joskus! Olemme kesää vietelleet täällä Lohjalla, muuten asustamme Turussa. Eli voisi onnistua hyvinkin!

  VastaaPoista
 7. Moi,
  4.9 meillä on täällä Vantaalla eka oikea näyttely.. Saa tulla katsomaan jos haluat. Muuten vois antaa kakaroiden peuhata jossain :)
  -Heidi-

  VastaaPoista
 8. Moikka!
  Juu, täytyy katsoa pääsisikö sitä silloin Vantaalle. Me ollaan menossa 3.9. Lohjalle mäyrisnäyttelyyn - tosin nyt sitten vain katsomaan :// (lue uusin teksti).
  Ja juu, olis kyllä kiva, et lapsukaiset myös pääsisivät peuhaamaan ja riekkumaan jossain ihan kunnolla!
  Mutta yritetään päästä Vantaalle kannustamaan ;)

  VastaaPoista
 9. Olisin lähtenyt mäyrisnäyttelyyn jos olisin tiennyt siitä ajoissa mutta ehdin ilmoittautua jo tähän toiseen ja 2 näyttelyä yhden viikonlopun aikana on RANKKAA... Kohta (15 min kuluttua) mätsäriin leikkimään hienoa :) Odotan innolla mahd. tapaamistamme.

  Heidi

  VastaaPoista