keskiviikko 17. elokuuta 2011

Hampaanpoisto-operaatio.

Äiti raahasi Doriksen tänään eläinlääkäriin - kirjaimellisesti. Neiti kun ei millään olisi halunnut astua sisään huoneeseen (ulkopuolelle odotushuoneeseen kun jäi niiiin ihanan tuoksuiset hajut täysin haistelematta) tai seistä lääkärin pöydällä (tai vaa'alla, joka näytti 10.2kg.. Tässä kohtaa äiti kuolee häpeästä). Neidiltä poistettiin tänään siis tuo ongelmaksi muotoutunut kulmahammas, se kun ei ole millään suostunut itse lähtemään. Dorista vauvahammas ei ole haitannut alkuunkaan, mutta äidin mielestä nyt oli korkea aika käydä se poistattamassa.

Itse toimenpide oli nopea ja kivuton - ainakin Dorikselle. Äiti itse joutui poistumaan odotustilaan, vetämään syvään henkeä ja pyyhkimään tuskanhikeä otsaltaan, niin pahalta pikkuvauvan hampaan silpominen tuntui. Ja nimenomaan silpominen, poistettava hammas kun hajosi pieniksi palasiksi..

Herätyspiikin jälkeen Doris ei tietenkään pitänyt mitää kiirettä ylösnousemisen suhteen. Piiiiitkät venyttelyt ja vanuttelut, jonka jälkeen lässähtäminen keskelle huoneen lattiaa. Eivät auttaneet eläinlääkärin tökkimiset, eivätkä äidin maanittelut. Doris oli päättänyt nukkua päiväunensa juuri siinä. Eläinlääkärikin muuten oli sitä mieltä, että Doris on hieman taipuvainen dramaattisuuteen: tuon teatraalisen 'kuoleman' (Doris sai siis 5kg:n painoisille suunnatun nukutuksen, eikä siltikään muka meinannut herätä) jälkeen neiti nimittäin piti hirveän huutokuoron kauan ennen ja jälkeen nukutuspistoksen. 


Nyt pikkuneiti jatkaa uniaan täällä isovanhemmilla. Oma koppa ei tietenkään kelvannut. Hieman syrjässä oleva kori ja siinä makaava 'kuolettavasti haavoittunut' mäyräkoira kun saattaisivat joltain ohikulkijalta jäädä huomaamatta. Niinpä Doris nyt makailee mitään peittelemättä keskellä keittiön lattiaa. Jalat kohti taivasta. Kieli ulkona. Rintakehä sentään nousee ja laskee hengityksen tahtiin ;)

13 kommenttia:

 1. Meillä tapahtui ihmeparantuminen tonnikalan avulla samaisen operaation jälkeen :D Tosin Pipsalta poistettiin molemmat yläkylmurit eläinlääkärissä..

  VastaaPoista
 2. Idatoi: voi Pipsaa <3 :) Meillä Doris on ihan kunnossa jo, eikä enää edes jaksa näytellä sairasta ;)

  VastaaPoista
 3. Heippa taas,
  Luojan kiitos Kipon hampaat lähtivät ihan itsestään ja hän auliisti viljeli niitä pitkin lattioita :)
  Käytiin eilen ja tänään mätsäreissä. Hyviä tuomareita molemmissa mutta Kippo ei vakuuttanut komeudellaan enempää kuin punaisen nauhan verran. Välillä näin. Tämän päivän tuomari oli erityisen hyvä. Kävi tarkkaan läpi ja kommentoi... Sanoi että onpa raamikas poika. Kippo teki tuttavuutta toisen mäyrispojan kanssa. Olivat ihan omissa maailmoissaan ja meillä oli hauskaa. On ihanaa että löytyy muitakin, jotka ottavat mätsärit hieman rennommin. Mua joskus kiukuttaa kun jotkut ovat kuin hautajaisissa siellä.
  Olipa kurja kuulla teidän huonosta elokuun alusta... Tosi kurjaa. Menkoista ei ole koskaan mitään hyötyä ja taas jälleen kerran se on todettu. Noh, huomenna päivä on taas uusi.
  Koettakaa jaksaa
  -Heidi-

  VastaaPoista
 4. Lähetetäänpäs Dorikselle virtuaalioskari tuosta dramatiikasta ;DDD kas noin, tuliko perille?

  Mutta oikeasti, voi ressukkaa kun on noin koeteltu. Toivottavasti ei tarvitse mitään venytysoperaatioita kuten eräs toinen mäykky, vaan hampaat olisivat oiossa.

  VastaaPoista
 5. Heidi: Kyllä meilläkin kaikki muut hampaat irtoili ihan nätisti - tämä yksi vaan tuotti ongelmia :( Voi että! Täälläkin on mietitty noita mätsäreitä, niistä kun olisi 'turvallisinta' varmaan aloitella :) Sopivan leikkimielistä meidän makuun ;>

  Ellieli: Doris kiittää kunniamaininnasta ;) Hän on tosiaan treenannut (ja treenaa edelleen...) tuota draamailua ;> Voi ei, oikominen ei kuulosta kivalta :< ainakin ell oli positiivisin mielin ja sanoi, että tää uus hammas näyttäis kasvavan suoraan :) mutta täytyypä tarkkailla tilannetta..!

  VastaaPoista
 6. ELLIELI!!!
  Voi kurjuus! Oon yrittänyt vaikka kuinka monta kertaa kommentoida sun postauksiin, mutta en saa kommentteja lähetettyä :(( Noi kärpäskuvat oli niiiiin mahtavia!! :D Nauroin pitkään!:) Doris ei vissiin olekaan ainoa höhlä mäyris ;)

  VastaaPoista
 7. Huomenta kaikki karvatuubit,
  Tänään olisi sitt ensimmäisen "jäljestystreenin" aika...Meidän vanhapiika, Elli pääsee myös kokeilemaan. Siitä tuskin tulee mitään koska Elli koheltaa vain yli-innostuneena ympäri ja Kippo puolestaan pitää Ellin kanssa peuhaamista huomattavasti mielenkiintoisempana, kuin verijäljen seuraamista.... Noh, tää nyt muutenkin on yhtä leikkiä kaikki. Ehkä siitä josks tulee jotain :)
  Aurinkoista viikonlopun alkua teille kaikille.
  -Heidi-

  VastaaPoista
 8. Eve: Voi harmitus, mikähän siellä sitten on ollut vikana? Nyt ainakin oli kommentti tullut perille, kiitos vaan! Tiedä sitten olisko vuodatuksessa vika vai missä. Juu oli sitä hauska katsella, harmi etten ehtinyt videokameraa kaivaa esille.
  Heidi: Mitä, onko teilläkin Elli? Taitaa olla aika yleinen koiranimi. Terveisiä koirakaimalle!

  VastaaPoista
 9. Täällä ihan naapurissa asuu 3 Elliä. Meidän elli on 9v (10.9 10v) karkeakarvainen mäyräkoira.

  VastaaPoista
 10. Heidi: Voi että! Kerro sitten, miten jäljestäminen sujui ja minkälaisen jäljen/minne teit? :) Täälläkin on taas suunnitelmissa sellainen tehdä, vihdoinkin kun vapaapäivää viettelen :D
  Aurinkoista viikonloppua sinnekin ja koiruuksille rapsutuksia!

  Ellieli: En tiedä.. Aika jännä, että kommentti tuli perille, kun mulle se ilmoitti, ettei voida lähettää tms. :// Mutta käyn siis aktiivisesti muidenkin blogeja seuraamassa, kommentointi vaan on välillä ongelmallista..

  Molemmat: Mitä ihmettä! Mä en taida tuntea yhtään Elli-nimistä koiraa :D

  VastaaPoista
 11. No, nytpä "tunnet" kaksi Elli-karkkarimäykkyä ;)

  VastaaPoista
 12. Meidän jäljestssessio oli "häpeä koirakunnalle"... Tein jäljet eräälle niitylle, Elli ei oikein tajunnut siitä mitään...Kippo "tajusi" senkin edestä ja karkas jälkien perään jne... Ehkä ensi kerralla paremmin :)
  Muuten meidän valtakunnassa kaikki hyvin.
  -Heidi-

  VastaaPoista
 13. Ellieli: Jjep <3

  Heidi: Voi ei :D Noo, aina ei mene putkeen! Mäkin innostuin Dorikselle tekemään jälkeä viikonloppuna. Täällä meni ihan putkeen kyllä - kerrankin:)

  VastaaPoista